Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Muşuc: "Comuniştii vor să distrugă…

Muşuc: „Comuniştii vor să distrugă tot ce gândeşte” şi „am decis să aderăm la PCRM”

Astăzi Eduard Muşuc şi un grup de social-democraţi au declarat public că aderă la PCRM. ZDG a publicat în ultimii ani mai multe declaraţii anticomuniste ale lui E.Muşuc. Iată doar două citate din declaraţiile sale, una din octombrie 2006 şi una din mai 2009.

 „Comunistii vor sa distruga tot ce gandeste si actioneaza liber in tara. Ultimele atacuri impotriva societatii civile si a fortelor de opozitie au demonstrat inca o data acest fapt. Mai mult, ei vor sa ne impuna si un viitor comunist. Introducerea manualelor cu Istorie integrata, care contin propaganda ideologiei comuniste si falsuri istorice, este inca un semnal pentru toata societatea moldoveneasca, toate tarile Europei – comunistii nu au de gand, nici nu au avut, sa se schimbe sau sa se reformeze. Ei ravnesc ca si urmatoarele generatii din R. Moldova sa aiba o mentalitate de bolsevic si de proletar. Dar, un popor cu o mentalitate comunista (bolsevica), niciodata nu-si va gasi locul in lumea civilizata.” Eduard Muşuc, ZDG, Nr. 100 (5 octombrie 2006).

„Din aceste considerente, am decis că opţiunea politică oportună este integrarea în echipa Partidului Comuniştilor din Republica Moldova. Astfel ne exprimăm şi opţiunea în cadrul unor eventuale alegeri parlamentare anticipate”, fragment din comunicatul de presă remis de Eduard Muşuc la 26 mai 2009.